Kezdetek

Cégünk alapítói Cselle Lajos és Ujlaki Imre 2008-ban ismerkedtek meg a Debreceni Egyetemen, és elkezdték szövögetni terveiket, hogy alapítanának egy saját IT cégeet.

  • Másodállásként 2013-ban kezdtek el együtt dolgozni és céget építeni, a portfólió egyedi webes és mobil alkalmazások fejlesztése volt.

Az volt a céljuk, hogy egy olyan munkahelyet teremtsenek, ahova mindenki szívesen jár be dolgozni, és hogy megmutassák lehet máshogy is csinálni a szoftverfejlesztést. Hatással szerettek volna lenni a világra. Ez a misszió azóta a CodeYard egyik alappillére, olyan projekteket keresnek amelyekkel jobbá tudják tenni az emberek mindennapjait, változást tudnak elérni a világban.

A CodeYard első komolyabb sikerei

  • 2016-ban saját mentorprogramot dolgoztak ki, ahol esélyt adnak pályakezdőknek hogy elsajátítsák a szoftverfejlesztés alapjait és csatlakozhassanak a csapathoz.A létszám dinamikusan növekedett az évek alatt, de mindig szem előtt tartották az egészséges céges kultúra építését.
  • 2017-ben különdíjat nyertek Employer Branding kategóriában a Szerethető Munkahely díjon. Az ügyfél projektek mellett azonban saját termék fejlesztésbe kezdtek, a motivac.io már önálló céggé nőtte ki magát és céluk, hogy más cégeknek is segítsenek a céges kultúra kialakításában és fenntartásában.
  • Számos hazai és nemzetközi projektben részt vettek, olyan sikeres és nemzetközileg is díjazott magyar startupok indultak el a gondozásuk alatt mint Xeropan, InSimu, BlockBen és Benker.

Az elmúlt 10 évben számtalan szakmai rendezvényt, meetup-ot szerveztek, támogattak, fontosnak tartják hogy vissza adjanak valamit a fejlesztői társadalomnak, hogy megosszák a tudást szélesebb körben.

Az irány, ahova most tartunk

  • 2020-ban kezdtek egy szoftverfejlesztő közösséget építeni a CodeYard Factory-t, szeretnék Magyarország legnagyobb szakmai közösségét felépíteni.