A napokban egy ügynökség vezetőjével beszélgettünk hosszasan, telefonon.

Mivel más időzónában él így nálunk már javában este volt de a téma, a közös együttműködés lehetősége rengeteg gondolatot előhozott.

Beszélgettünk lehetséges piacokról, a világ fejlődéséről és új irányokról valamint hogy hogyan lehet felvenni a tempót egy ilyen felgyorsult gazdasági helyzetben.

A beszélgetésben felmerült egy nagy vállalat mobil alkalmazása amit példának hoztam fel, hogy nagyobb cégek mennyire nem tartják fontosnak néha a minőséget. Egy olyan alkalmazásról volt szó amire nekünk már van egy megoldásunk amit egy az egyben le lehet emelni a polcról és élből többet tud nyújtani mint ami jelenleg nekik van.

A beszélgető partnerem önkéntelenül is elkezdte védeni őket, hogy "nagy szervezet", "nem ezen van a fókusz" stb.

Ezt válaszoltam:

"Persze T. megértem, tudom hogy működnek a dolgok de tudod nálunk van egy mondás cégen belül:

ha már belevágunk szart ne csináljunk!"

Egyetértően jót nevetett és nem is védte tovább őket.

Talán ez volt a hosszas beszélgetés tétel mondata, itt értette meg az értékrendünket és talán itt győztem meg azzal, hogy van értelme a közös munkának.

Meglátjuk, viszont ez egy feltünő jelenség a szakmában: nagy cég, nagy brand, nagy költségvetéssel olyan vállalhatatlan IT terméket dob piacra aminél a semmi is jobb lenne valószínűleg.

Sokszor kell kompromisszumot hozni ebben a szakmában, több fronton is mérlegelni kell döntéseket. Ilyenkor a fejemben mindig az a kérdés fogalmazódik meg:

rosszabb lesz ettől a termék?

Ha rosszabb akkor egyértelműen ez olyan kompromisszum amit nem lehet meghozni. 🚫

Ha nem, akkor az egy olyan kompromisszum ami a technikai megvalósításban lehet megkönnyíti a fejlesztők munkáját esetleg az üzletnek kedvez vagy akár még egyszerűsíti is a projektet, fenntarthatóbb lesz tőle. Ezek ilyenkor nem is kompromisszumok sokkal inkább csak alternatívák a megvalósítás során. ✅

Nyilván sok befolyásoló tényező van egy projektnél: szervezeti bürokrácia, kompetencia hiány valamelyik részről, ügyfél passzivitás, tudnám még sorolni de mi igyekszünk a legkisebb projektből is kihozni a maximumot még ha az nem is lesz profitábilis.

Ha nem így lenne akkor nem vettük volna olyan komolyan a TheVR alkalmazás fejlesztését és nem lett volna olyan a végeredmény amilyen lett.

Mert hosszútávon a referencia megmarad és hiába az ügyfél projektjén dolgozunk, a végtermék minket is minősít.